Bedrijfsbezoek Avitec te Nieuw-Buinen

juli 17, 2023

Op donderdagavond 13 juli is de Hunebed Highway Business Club op bedrijfsbezoek geweest bij ons medelid Avitec te Nieuw-Buinen.

Het was indrukwekkend hoe het familiebedrijf van Ben Timmermans zich heeft ontwikkeld. Wij werden gastvrij ontvangen door Ben Timmermans, zijn echtgenote en hun dochters. Na een korte inleiding hebben wij het complex kunnen bezichtigen. Indrukwekkend was het om te horen en te zien hoe dit bedrijf op diverse terreinen vooroploopt en daarbij het een no-nonsens filosofie hanteert. Voor een goed overzicht verwijzen wij naar de link: https://avitec.nl/specialisaties/.

Naast het 100 ha. grote zonnepark op de vloeivelden van AVEBE hebben we de nieuw ontwikkelde stoommachine kunnen zien. Hiermee worden vervuilde grond en reststromen biologisch gedesinfecteerd. Dit is een noviteit in het verdelgen van de Japanse duizendknoop en de aardappelen-wratziekte.

De plannen voor de opzet van een productielocatie voor groene waterstof (H2 Hollandia) zijn zover gevorderd dat de ingebruikname eind 2024 wordt verwacht. Na de rondleiding liet Ben ons onder het genot van een hapje en een drankje de bedrijfspresentatie zien. Bij het vertrek werden wij door Hovius te Zuidlaren verrast met een lekkere Hunebed Highway cake. Nogmaals dank aan Ben Timmermans voor deze geslaagde avond.

SAVE THE DATE:

Op donderdagavond 21 september 2023 vieren wij ons 5-jarig bestaan met een gezellige feestavond bij Poolshoogte in Odoorn. De uitnodiging ontvangt u binnenkort in uw brievenbus.  

Hunebed Highway App

Heeft u de voordelen voor u als ondernemer al ontdekt in de Hunebed Highway App? Zo kunt u uw locatie zichtbaar maken voor toeristen en onze eigen inwoners en u kunt door laten linken naar uw website.