Donateurs in de spotlight: Eko-Tours – Beleef het groene avontuur

juni 1, 2022

Zo’n zes jaar geleden startte de voormalig IT-adviseur Ruud Haak met Eko-Tours in Exloo. In eerste instantie werden slechts enkele excursies per maand in de natuur aangeboden met vier elektrische jeeps. Inmiddels gaat het richting de 600 excursies per jaar, is het wagenpark flink uitgebreid met diverse elektrische voertuigen en zijn er gidsen en personeel bijgekomen.

Het succes van de safaritour is de unieke combinatie van zelf off-road rijden in het bos en over de heide onder leiding van een deskundige gids in een bijzonder voertuig. Je komt daarmee op plekken waar je anders niet snel komt en de gids vertelt interessante verhalen onderweg. Een unieke belevenis in Drenthe waar per jaar vele duizenden op af komen als familie- of bedrijfsuitje. Eko-Tours is vergunninghouder van Staatsbosbeheer om in de natuur te mogen rijden en werkt nauw samen met o.a. het Hunebed Centrum en Geopark de Hondsrug.

Behalve de excursies in elektrische terreinauto’s kun je kun ook je zelf toeren met de Eko-Choppers, Eko-Bikes, Eko-Cruisers, Eko-Trikes en de nieuwe Eko-Carver. Daarbij volg je een uitgezette route aan de hand van een app op de mobiele telefoon, die behalve de route ook veel informatie geeft over geschiedenis, natuur, cultuur en bezienswaardigheden.

Op het Eko-Punt in Exloo heeft Eko-Tours een uitstekende locatie gevonden. Het dak van het pand ligt inmiddels vol met zonnepanelen om de stroom voor alle voertuigen te leveren.

Eko-Tours | Valtherweg 1, 7875 TA Exloo | www.eko-tours.nl